пʼятниця, 12 березня 2021 р.

Декада природничо-математичних наук, Захисту України та фізичної культури

 З 15.02.21 по 26.02.21 року у ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» було проведено декаду природничо-математичного циклу, Захист України та фізична культура. Проведення предметної декади стало доброю традицією у нашому закладі освіти. Декада проходить у лютому кожного року. У підготовці беруть участь як викладачі так і учні. Під час проведення позакласна робота проявляється у всьому своєму різноманітті. 

Проведення природничо-математичної декади ставить на меті: 

 підвищення рівня природничо-математичного розвитку учнів, 

 розширення кругозору, 

 підвищення у учнів інтересу до предметів: математика, фізика, інформатика, хімія, біологія і екологія, Захист України та фізична культура, 

 поглиблення знань з цих предметів, 

 поглиблення уявлень учнів про використання відомостей з математики, фізики, інформатики, хімії, біології і екології у повсякденному житті, 

 наголошення на цінності знань у професійній діяльності, 

 виховання самостійності мислення, волі, наполегливості у досягненні цілей, 

 почуття відповідальності за свою роботу перед колективом, 

 сприяє зближенню викладача і учнів. 

Так, викладач математики Савченко Марина Віталіївна провела в групі 3-4 відкритий захід «Знавці математики», де учні показали свої знання з цього предмету. 

Олімпіада з хімії, яку проводила викладач Федотова Лариса Олександрівна, виявила переможців , це учні групи 7-8 Вецкур Ангеліна I місце та групи 19-20 Фролов Владислав II місце. 

Про найцікавіші факти видатних людей розповіла бібліотекар нашого центру Крючкова Людмила Олександрівна учням групи 7-8, які з задоволенням переглянули матеріали та мали можливість задати питання, які у них виникли під час уроку. 

Відкритий захід з фізики і астрономії «Колесо фізики», який провела викладач Панченко Віта Володимирівна, показав наскільки учні можуть використовувати свої знання на практичних заняттях, виготовляючи різні моделі виробів, причому використовуючи матеріали з пластику, кришечок, трубочок та інше. Це було захопливо та цікаво!

 «Щасливий випадок» з предметів біологія та хімія, який провела викладач Федотова Лариса Олександрівна, об’єднав учнів групи 7-8 у своїх зусиллях і показав, що існує дружба і спільна праця. 

Відкритий урок з предмета Захист України, який було проведено викладачем Цинкушем Олксандром Володимировичем у групі 23-24 , нагадав учням про надзвичайні ситуації та правила поводження у відповідних випадках. 

Завершив нашу декаду фізично-оздоровчий огляд «Козацький Гарт», який провели викладачі фізичної культури: Дячко Андрій Андрійович, Драчевський Ігор Володимирович, Мастипанов Миколай Миколайович з учнями групи 21-22. Найважливішим завданням фахівців з фізичного виховання є підвищення рівня здоров’я та запобігання захворюваності учнів. Хлопці показали свою фізичну підготовку в різних видах змагань, за що кращі з них були нагороджені і відмічені грамотами. 

Запорукою успішного навчання є глибока зацікавленість учнів у вивченні предметів. Тому кожен викладач намагається всіма доступними способами зацікавити учнів предметом, який він викладає. Позакласна робота сприяє виявленню і розвитку здібностей учнів, вимагає від викладачів великого творчого потенціалу. Бажаємо здоров’я та досягнення успіхів!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар